Sari la conținut
Acasa » Blog – Inchirieri auto Cluj » Ce sa verifici inainte de plecare

Ce sa verifici inainte de plecare

  • de
Ce sa verifici inainte de a pleca la drum cu masina inchiriata

Dupa ce ai primit cheile de la masina inchiriata si inainte de a pleca in mult asteptata calatorie, exista cateva verificari pe care ar trebui sa le efectuezi. Aceasta lista poate economisi mult timp atunci cand returnati masina si te poate ajuta sa te bucurati de o calatorie fara stres.

Cativa pasi importanti inainte de a porni cu masina inchiriata la drum

Verifica masina inchiriata

In primul rand, verifica atent masinia, atat in interior, cat si in exterior, pentru a verifica eventualele daune. Desi firma de inchiriere iti va furniza un raport cu starea masinii, este posibil sa descoperiti ca nu a cuprins o problema anterioara. Daca descoperi orice dauna suplimentara care nu sunt enumerata in raport, asigurate ca anunti persoana care ti-a inchiriat masina. Cere sa actualizeze raportul pentru a reflecta cu exactitate starea masinii. Este motivul cel mai intemeiat sa nu platesti pentru daune pe care nu le-ai provocat.

Fotografeaza masina inainte de a pleca, astfel incat sa ai dovada starii masinii exact de la inceputul inchirierii. Pe langa verificarea caroseriei generale a masinii, testeaza farurile, indicatoarele si centurile de siguranta. Daca conduceti iarna, asigurate ca masina este echipata si cu anvelopele corecte.

Verifica masina inchiriata

Combustibilul

Daca nu ai fost informat de catre firma de inchiriere daca masina inchiriata necesita benzina sau motorina, deschideti capacul de combustibil si verificati. Noteaza cantitatea de combustibil care se afla in masina pentru a te asigura ca se potriveste cu politica de combustibil. Ia in considerare unde este cea mai apropiata benzinarie. Astfel vei stii unde poti face plinul inainte de a preda masina.

Fa-te comod

Acesta este unul dintre cei mai usori pasi de trecut rapid. Totusi, este unul dintre cei mai importanti pentru care sa-ti faci timp. Regleaza oglinzile, afla unde sunt toate comenzile si cum functioneaza. Nu vrei sa fii surprins si sa nu stii cum sa actionezi stergatoarele de parbriz. Alte lucruri simple, cum ar fi sa descoperi cum sa deschizi capacul de combustibil si portbagajul. Fiecare masina este diferita. Daca nu esti sigur de ceva, intreaba un membru al personalului. Este mai bine sa fii increzator in masina inchiriata inainte de a porni la drum decat sa intri in panica la jumatatea calatoriei.

Planifica-ti calatoria cu masina inchiriata

Planifica-ti traseul inainte de a pleca. Legaturile rutiere dinspre aeroporturi sunt adesea confuze. Strazile din centrul orasului sunt aglomerate, asa ca este usor sa te simti coplesit. Citeste si cateva trucuri legate de planificare si economisire de bani cand planuiesti o vacanta cu familia.

Pastrati informatiile de contact la indemana

Notati informatiile firmei de inchirieri auto (telefon si locatie). Pastreaza-le, precum si documentele masinii in torpedou, astfel incat sa fie usor accesibile daca aveti nevoie de ele.

fii inspirat. alege una din masinile noastre de calitate.

Servicii Rent a car cluj la cele mai bune preturi